Teambuilding, kick off og workshop

Teambuilding, kick off og workshop

I høst dro Allegro-gjengen på landet og til Haaheim Gaard for å nyte god mat i landlige omgivelser, bli bedre kjent og bygge bånd som arbeidskolleger. Eller for å si det på godt norsk: vi var på et «teambuilding- og kick-off-arrangement med workshop».

Lagkonseptet på arbeidsplassen oppstod sent på 1920-tallet med det som nå er kjent som Hawthorne-studiene. I disse ble det undersøkt hvordan en rekke ulike situasjoner og faktorer påvirket en gruppe arbeidere. Det viste seg at gruppeidentitet var den viktigste faktoren.

Fra dette oppsto mye av grunnlaget til organisasjons- og ledelsespsykologiens verden og ikke minst til nye norske ord som teambuilding og kick-off.

Vi kicket off arrangementet vårt med vinsmaking og en tur rundt på den frodige gården på Tysnes hvor vår ivrige vert formidlet gode historier om gårdens fortid. Dette ble etterfulgt av en smaksmeny basert på kortreiste lokale råvarer.

Vi ble så introdusert til sauskunsten med et kurs i hvordan man lager verdens beste hollandés. Ifølge verten tenker forresten menn bare på to ting – og den ene av dem er bearnéssaus!

Vi ble også kjent med et nytt konsept, nemlig «ein konekokar», til stor glede for vårt språkinteresserte team. Vi resonnerte oss frem til at dette var et utendørs boblebad eller en oppvarmet badestamp – eller kanskje heller en «hot tub»? Denne vil ifølge ryktene bli en del av Haaheims planlagte nye spa-avdeling om ikke så lenge.

På dag to samlet teamet seg til en GDPR-workshop, et begrep som etter hvert også har sklidd fint inn i den norske forretningsterminologien hos mange norske bedrifter.

Her var det mye nytt og nyttig som kom frem fra team Allegro, som lykkelig kunne avslutte kick-offen med en tradisjonell norsk to-retters.

Som et sammensveiset team kunne vi så dra tilbake til Bergen og hverdagen. Vi takker Haaheim for en fantastisk opplevelse med både språklig og faglig input som vi nå er klare til å ta i bruk på Allegro.

NICOLA TRIER, 10.10.18